logo BTEQ Milieuadvies
 

Inspecties, milieucontroles en audits

Bedrijven hebben op allerlei manieren te maken met inspecties, controles en audits, niet alleen op het gebied van milieu, maar ook voor Arbo-zaken en veiligheid. Als u inspecties, controles of audits moet laten uitvoeren, dan bent u bij BTEQ aan het goede adres. Onze adviseurs beschikken niet alleen over gedegen kennis op gebeid van milieu, Arbo en veiligheid, zij hebben ook de benodigde praktische en technische kennis. Dit paren zij aan goede sociale- en communicatieve vaardigheden. Deze combinatie maakt onze adviseurs tot ideale inspecteurs/auditors.

Dit verklaart waarom bedrijven en overheden BTEQ al jaren inhuurt voor:

  • het uitvoeren van milieucontroles (in eenvoudige tot en met zeer complexe bedrijven);

  • het ondersteunen van bedrijven tijdens overheidscontroles;

  • het in kaart brengen van milieurisico’s, die de bedrijfsvoering van uw onderneming oplevert;

  • het in kaart brengen van eventuele verontreinigingen en risico’s;

  • het inspecteren van vloeistofdichte vloeren;

  • het uitvoeren van interne audits in het kader van ISO 14001; de standaard op het gebied van milieumanagement.

Duurzaamheidsscan

Daarnaast biedt BTEQ ook de mogelijkheid een duurzaamheidsscan uit te voeren. Zo’n scan is een uitstekend middel om te onderzoeken waar binnen uw bedrijf door duurzaam ondernemen (milieu)winst is te halen. Bij een duurzaamheidsscan lichten wij uw bedrijfsprocessen door en kijken hoe u efficiënter kunt omgaan met energie, grond- en hulpstoffen en met de afvalstromen. De resultaten van de scan zetten wij helder en overzichtelijk in een rapportage. Deze vormt de basis voor de weg naar een meer duurzame onderneming.

Lonend

Onze ervaring is dat het uitvoeren van een duurzaamheidsscan of onderdelen daarvan in bijna alle gevallen lonend is. Vooral op de gebieden van afvalverwijdering en energieverbruik zijn vaak mogelijkheden om uw bedrijfsprestaties te verbeteren en een aanzienlijke kostenbesparing te realiseren.

Als u BTEQ voor inspectie, controle, een audit of een duurzaamheidsscan wilt inschakelen, neem dan gerust contact op voor een oriënterend gesprek.