logo BTEQ Milieuadvies
 

 

Stoftransport, stofopvang

De opvang en het transport van poeders gaat meestal niet geheel zonder stuiven. Het beperken van stuiven is uit oogpunt van de arbeidsomstandigheden vaak heel lastig. We kunnen echter een aantal goede oplossingen bieden, waardoor uw werknemers zo min mogelijk aan stof worden blootgesteld.

Flexischroef-transportsysteem

Het Flexischroef-transportsysteem heeft zich al bewezen bij straalstoffen, plasma- en autogeen-snijstoffen, gieterij-zanden en poedercoatings. Met één aandrijving kan nagenoeg stuifvrij maximaal 30 meter worden overbrugd. Daarbij kan het systeem meerdere bochten en hoogteverschillen opnemen. Door besparing op de handling, verdient de Flexischroef zich doorgaans binnen een jaar terug. In vergelijking met bijvoorbeeld wormtransporteurs en pneumatische transportsystemen is de Flexischroef vele malen voordeliger in aanschaf en onderhoud.

Stofcontainers

Stofcontainers zijn eveneens een oplossing voor het terugdringen van stuiven. Deze containers zijn speciaal ontwikkeld voor de opvang en het vervoer van recyclebare poeders, zoals ferro-straalstoffen en ijzerslijpsels. BTEQ kan verschillende typen bieden, die het beste bij uw bedrijfsvoering passen.

Bigbags

Wij leveren bigbags, zowel nieuw als tweedehands. BTEQ biedt ze tegen scherpe prijzen en op zeer korte termijn.

BTEQ-bags

BTEQ-bags hebben we speciaal laten ontwikkelen om poeders - zoals straalstof - stuifvrij te kunnen opvangen en stofarm te kunnen lossen. Deze 600 liter-bigbags zijn geschikt voor meermalig gebruik.